CE ESTE PEDICHIURA MEDICALA?

Pedichiura medicala este un tratament profesional pentru unghii si picioare realizat de personal specializat, special instruit in acest sens, folosind instrumentar in conditii sterile.

Iata o scurta recapitulare a problemelor care isi pot gasi rezolvarea in cadrul specialitatii de pedichiura medicala:

*unghii incarnate

*unghii ingrosate si dureroase

*batatura dureroasa (hiperkeratoza)

*calozitati (bataturi) digitale sau interdigitale

*calcaie crapate

Pedichiura medicala este recomandata  tuturor persoanelor, de la copii pana la varstnici, pentru intretinere, preventie sau corectarea problemelor.

PEDICHIURA MEDICALA  VS PEDICHIURA CLASICA

Am putea afirma, fara sa exageram, ca singurul punct comun este ca ambele specialitati se refera la ingrijirea picioarelor. In rest, sunt doua lucruri complet diferite.

In timp ce pedichiura clasica poate doar ameliora pe termen scurt diferite probleme, cea medicala foloseste metode non invazive si produse care rezolva /vindeca  in timp o serie de probleme de la nivelul picioarelor.

Pedichiura clasica urmareste strict aspectul estetic, cea medicala  este o procedura  speciala care poate fi facuta doar de specialisti care au fost instruiti in acest sens.

Cu totii am avut cel putin o data o afectiune la nivelul unghiilor.

Ce obisnuim sa facem cand avem, de exemplu, un colt incarnat? Stam cu picioarele in apa calda ca sa se “inmoaie” bine pielea pentru ca noi sa putem patrunde cat mai adanc cu forfecuta noastra obisnuita si sa rezolvam ce ne supara. Dincolo de faptul ca avem o pozitie incomoda, de obicei taiem prost coltul, astfel incat unghia creste in viitor intr-o forma  gresita si intra si mai tare in carne.  Asta va face si mai dificila indepartarea unghiei incarnate data viitoare.

Este posibil ca din graba sa nu dezinfectezi forfecuta, ceea ce poate duce la o suprainfectare locala. Daca ai avut cel putin o data in viata un panaritiu stii despre ce vorbim si ar trebui sa faci orice ca sa nu mai ajungi acolo.

Cel mai simplu pas este sa nu mai incerci sa tai singura o unghie incarnata, ci sa mergi din prima clipa la un  specialist in pedichiura medicala.

De multe ori, barbatilor li se pare ciudat sa spuna ca merg sa isi faca pedichiura la un cabinet, insa pana la urma  ajung tot aici cand lucrurile au evoluat si sunt mai dureroase si mai greu de indreptat.

Unul dintre cele mai importante aspecte este acela ca odata  ce stii despre aceasta specialitate nu mai trebuie sa incerci sa iti rezolvi aceste probleme singura acasa.

Este vorba despre confortul si siguranta ta.

Sanatatea unghiilor de la picioare este extrem de importanta  pentru ca de asta depinde mersul. O problema la acest nivel iti afecteaza incredibil de mult stilul de viata.

Iti dorim picioare frumoase cu unghii sanatoase!