CE ESTE PEDICHIURA ASISTATĂ MEDICAL?

Pedichiura asistată medical este o formă profesională de îngrijire a picioarelor, care se concentrează în special pe unghiile și pielea de la nivelul picioarelor. Această activitate este realizată de personal special instruit, care folosește instrumentar specific, în condiții sterile.

Iată o scurtă enumerare a problemelor care își pot găsi rezolvarea cu ajutorul specialității pedichiură asistată medical:

Pedichiura asistată medical este recomandată tuturor persoanelor, de la copii, până la vârstnici, pentru întreținere, prevenție sau corectarea problemelor.

PEDICHIURA ASISTATĂ MEDICAL vs. PEDICHIURA CLASICĂ

Am putea afirma, fără să exagerăm, că singurul punct comun al celor două specialități este că ambele se referă la îngrijirea picioarelor. În rest, sunt două activități complet diferite.

În timp ce pedichiura clasică poate doar ameliora pe termen scurt diferite probleme, cea asistată medical folosește metode non invazive și produse care rezolvă/vindecă, în timp, o serie de probleme de la nivelul picioarelor.

Pedichiura clasică urmărește strict aspectul estetic, cea asistată medical este o procedură specială, care poate fi făcută doar de specialiști care au fost instruiți în acest sens.

Cu toții am avut, cel puțin o dată, o afecțiune la nivelul unghiilor.

Ce obișnuim să facem când avem, de exemplu, un colț încarnat? Stăm cu picioarele în apă caldă ca să se “înmoaie” bine pielea, pentru ca noi să putem pătrunde cât mai adânc cu forfecuța noastră obișnuită și să rezolvăm ce ne supără. Dincolo de faptul că avem o poziție incomodă, de obicei tăiem prost colțul, astfel încât unghia crește, pe viitor, într-o formă greșită și intră și mai tare în carne.  Asta va face și mai dificilă îndepărtarea unghiei încarnate data viitoare.

Este posibil ca, din grabă, să nu dezinfectați forfecuța, ceea ce poate duce la o suprainfectare locală. Dacă ați avut, cel puțin o dată în viață, un panarițiu, stiți despre ce vorbim și ar trebui să faceți tot ce este posibil să nu mai ajungeți în acea situație.

Cel mai simplu pas este să nu mai încercați să taiați singuri o unghie încarnată, ci să mergi din prima clipa la un specialist în pedichiura asistată medical.

De multe ori, bărbaților li se pare ciudat să spună că merg să își facă pedichiura la un cabinet, însă, până la urmă, ajung tot acolo, când lucrurile evoluează și sunt mai dureroase și mai greu de îndreptat.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le rețineți este acela că, odată ce ați aflat despre această specialitate, nu mai trebuie să încercați sp vă rezolvați aceste probleme singuri, acasă.

Este vorba despre confortul și siguranța dumneavoastră.

Sănătatea unghiilor de la picioare este extrem de importantă pentru că de acest aspect depinde mersul. O problemă la acest nivel îți afectează incredibil de mult stilul de viață.

Vă dorim picioare frumoase, cu unghii sănătoase!