NICKEL TITANIUM CLAMP – firul de Titan

NICKEL TITANIUM CLAMP

Este un dispozitiv inovativ in corectarea unghiilor incarnate si deformate.

Nitinolul ( un aliaj de Titan si Nickel) a fost conceput in laboratorul de artilerie navala din SUA in anii 60. Caracteristica principala a Nitinolului este efectul de memorie a formei materialului.

Firul de titan (nitinol) are urmatoarele proprietati: rezistenta ridicata la coroziune, compatibilitatea cu organismele vii, forta de refacere ridicata.

Materialul a fost utilizat in medicina pentru a trata pacientii cu boli si leziuni ale sistemului musculoscheletal;  fracturi ale vertebrelor, deformari ale toracelui, etc.De asemenea  este utilizat in stomatologie pentru ortodontie (sistemele  de arcade metalice).

Proprietatile unice ale firului de titan permite utilizarea eficienta a acestuia atunci cand se corecteaza unghiile incarnate si deformate. Dupa ce se fixeaza pe placa unghiei, firul de titan va indrepta unghia cu un efect constant si uniform.

Acest lucru este important pentru a evita desprinderea unghiei de pe patul unghial. Initial aceasta metoda de corectare a unghiilor incarnate a fost brevetata de podologii din Japonia, ulterior  folosita si de specialistii din SUA.

Utilizarea “Firului de titan” rezolva unele probleme unghiale cum ar fi :

 🔺️ Rezultatele se vad de la prima aplicare;

🔺️ Inflamatia perunghiala;

🔺️ Deformarea si ingrosarea plăcii unghiale;

🔺️ Desprinderea unghiei de patul unghial;

🔺️ Aplicare nedureroasa;

🔺️ Rezistenta ridicata ,flexibilitate si elasticitatea materialului;

🔺️ Posibilitatea de aplicare pe cele mai mici plăci unghiale;

🔺️Elimina disconfortul si durerea in timpul purtarii.

Durata: 40min