Protezarea unghiilor deteriorate

Protezarea unghiilor deteriorate este o procedură în care se aplică o proteză artificială pentru a înlocui sau a repara unghia naturală care este afectată sau deteriorată. Această tehnică poate fi folosită într-o varietate de situații, inclusiv în tratamentul unghiilor încarnate, unghiilor lovite sau deformate, sau în cazurile în care unghia naturală este absentă sau grav afectată din cauza unor afecțiuni cum ar fi psoriazisul sau leziunile traumatice.

În cazul unghiilor deformate sau traumatizate, nu este recomandată aplicarea lacului de unghii, a ojei clasice, a ojei semipermanente sau a gelului, fără o protezare corespunzătoare prealabilă. Toate aceste soluții aplicate fără protezare păstrează umiditatea și crează un mediu perfect pentru dezvoltarea altor afecțiuni, precum onicoliza (afecțiune a unghiei în care aceasta se desprinde de patul unghial, rezultând separarea sau decolorarea unghiei de la baza sa) sau onicomicoza (infecție fungică).

Procesul de protezare începe cu igienizarea unghiei prin abraziune mecanică, utilizând freza profesională. Ulterior, unghia este sigilată cu gel tratament antimicotic, pentru a evita pătrunderea prafului, scamelor sau altor particule cu potențial infecțios. În cele din urmă, începe reconstrucția cu un material special, antifungic, din acril, astfel încât unghia să crească în mod corect, fără a se deforma și fără a se încarna.

OJA NORMALĂ sau OJA SEMIPERMANENTĂ se poate aplica DOAR PESTE O UNGHIE PROTEZATĂ cu acest material antifungic, din acril.

Trebuie să rețineți, însă, că protezarea are doar un rol estetic. Ea nu reprezintă un tratament curativ pentru afecțiune, ci doar o menține sub control, fără a permite agravarea ei.

Protezele se schimbă, OBLIGATORIU, la un interval de 3-4 săptămâni!

Durata de aplicare a protezei: 30min