RECOMANDAREA SPECIALISTULUI

De îndată ce învățăm să mergem, ne folosim de ele zilnic. Sute de mii de kilometri într-o viață…

”De două ori înconjurul lumii”, spunea cineva. Drumuri scurte și drumuri lungi. La pas, în plimbare, grăbit sau în fugă.

E rostul lor să ne poarte, dar să fie și admirate.

Picioarele.

De ce n-ar merita ele să le dedicăm câteva rânduri, să le recunoaștem importanța și poate, mai mult decât atât, să le oferim îngrijirea pe care o merită?

Dacă acordăm atenție inimii, ficatului, ochilor, rinichilor, dinților sau plămânilor, picioarelor de ce nu li s-ar cuveni, la nevoie, o îngrijire dedicată exclusiv?

Ce puteți face pentru a avea picioare sănătoase?

Picioarele reprezintă una dintre cele mai importante părți ale corpului nostru și de aceea au nevoie de îngrijire și atenție. Dacă urmați câteva sfaturi pentru picioare sănătoase, veți putea face față mai bine agitației și treburilor zilnice și veți avea parte de mai mult confort.

Vă oferim, în cele ce urmează, 12 sfaturi de bază pentru picioare sănătoase, un obiectiv ușor atins și care oferă beneficii reale. Trebuie să fiți consecvent(ă) și să vă doriți, într-adevăr, să atingeți starea de bine și confortul.

 • Inspectați starea picioarelor dumneavostră în fiecare zi;
 • Nu ignorați durerea! Nu este normal ca picioarele să vă doară. Multe probleme ale picioarelor pot fi evitate dacă mergeți la un medic, de la primele semne de îngrijorare;
 • Spălați picioarele în fiecare zi în apă caldă și cu săpun. Nu vă înmuiați prea mult timp picioarele în apă, pentru că vă poate usca excesiv pielea;
 • Folosiți zilnic creme de îngrijire;
 • Folosiți șlapi la sauna, piscine, dușuri comunale, sală de sport, hotel;
 • Uscați bine picioarele, în special porțiunile dintre degete;
 • Alegeți pantofii potriviți pentru picioarele dumneavoastră. Evitați încălțămintea strânsă, sfat este valabil și pentru șosete;
 • Spălați șosetele la 60 de grade;
 • Folosiți dezinfectant pentru încălțăminte;
 • Preocupați-vă de întărirea sistemului imunitar;
 • Practicați o alimentație sănătoasă și echilibrată;
 • Faceți gimnastică pentru picioare.

Ce poate face specialistul, pentru picioarele dumneavoastră:

 1. Evaluarea și tratamentul problemelor picioarelor: specialistul realizează inițial o evaluare a stării picioarelor și a unghiilor, pentru a identifica orice probleme sau afecțiuni existente, cum ar fi unghiile încarnate, ciuperca unghiei, calusurile, bătăturile, verucile sau alte afecțiuni ale pielii. Pe baza acestei evaluări, specialistul poate recomanda tratamente adecvate pentru a aborda aceste probleme, cum ar fi tăierea și subțierea unghiilor, îndepărtarea calusurilor sau a bătăturilor, tratarea infecțiilor fungice sau administrarea de îngrijire adecvată a pielii.
 2. Îngrijirea unghiilor și a pielii: activitatea specialistului include, de obicei, tăierea, subțierea și modelarea unghiilor pentru a preveni sau a trata unghiile încarnate sau alte probleme ale unghiilor. De asemenea, poate implica îndepărtarea cu grijă a pielii moarte sau îngroșate, precum și aplicarea de hidratare sau tratamente speciale, pentru a menține pielea moale și sănătoasă.
 3. Prevenția și educația: specialistul poate oferi sfaturi și instrucțiuni pentru prevenirea problemelor picioarelor în viitor, cum ar fi utilizarea corectă a încălțămintei, îngrijirea adecvată a unghiilor și a pielii, precum și alte măsuri preventive.