Igienizare/debridare veruci

Verucile, cunoscute și sub numele de negi, sunt excrescențe dure și inconfortabile apărute pe suprafața pielii mâinilor sau picioarelor, cauzate de papillomavirus (HPV).

Aproximativ 50% dintre veruci dispar după doi ani de la apariție, fără să fie necesar niciun tratament. Cu toate acestea, verucile sunt contagioase și este foarte posibil să se răspândească și în alte zone ale corpului sau la alte persoane. Din această cauză, trebuie tratate imediat după apariția lor.

Verucile crează și o stare de disconfort. Unele sunt dureroase, în timp ce altele pot sângera dacă sunt lovite. Pot avea un aspect neplăcut și pot deveni de-a dreptul jenante, cum sunt, de exemplu, verucile care se dezvoltă pe mâini, pe față sau pe talpa piciorului.

Cele mai comune tipuri de veruci sunt verucile vulgare si verucile plantare.

Verucile vulgare apar de obicei pe degete, palme, brațe și picioare. Arată ca niște umflături cu suprafața dură, forma lor aducând foarte mult cu cea de conopidă.

Negii de pe picioare sau negii plantari se mai numesc și veruci plantare și se formează doar pe tălpile picioarelor. Dacă nu sunt tratați, pot căpăta un aspect neplăcut și de cele mai multe ori devin dureroși.

Igienizarea se face prin debridarea/îndepărtarea particulelor moarte de țesut, care crează disconfort și durere în locul în care au apărut, eliberând și detensionând zona respectivă.

Este recomandat ca după igienizare, zona să fie protejată o perioadă de timp, pentru a evita presiunea și să o hidratați cu un produs adecvat problemei dumneavoastră, pentru ca rezultatul să fie cel mai bun.

Durata: 30min