Igienizare/debridare veruci

Verucile (negii) sunt excrescente dure si jenante pe suprafeta pielii mainilor sau picioarelor, cauzate de virusul papillomavirus (HPV), care contamineaza pielea. Aproximativ 50% dintre veruci dispar dupa doi ani de la aparitie, fara sa fie necesar nici un tratament. Cu toate acestea, verucile sunt contagioase si este foarte posibil sa se raspandeasca si in alte zone ale corpului sau la alti oameni. De aceea trebuie tratate imediat dupa aparitia lor.

In plus, verucile pot fi foarte deranjante. Unele sunt dureroase, in timp ce altele pot sangera daca sunt lovite. Pot avea un aspect neplacut si pot deveni de-a dreptul jenante, cum sunt de exemplu verucile care se dezvolta pe maini si fata sau talpa piciorului.

Cele mai des intalnite tipuri de veruci sunt verucile vulgare si verucile plantare. Verucile vulgare apar de obicei pe degete, palme, brate si picioare. Arata de obicei ca niste umflaturi cu suprafata dura, forma lor aducand foarte mult cu cea de conopida. Negii de pe picioare sau negii plantari se mai numesc si veruci plantare si se formeaza doar pe talpile picioarelor. Daca nu sunt tratati, pot capata un aspect neplacut si de cele mai multe ori devin durerosi.

Igienizarea se face prin debridarea/indepartarea particulelor moarte de tesut ,care creaaza discomfort si durere in locul care au aparut, eliberand si detensionand zona respectiva.

Este recomandat ca dupa igienizare si debridare de tesut keratolic, sa purtati  zona protejata o perioada de timp , pentru a evita presiunea si de altfel sa hidratati zona cu un produs adecvat problemei dvs. ca rezultatul sa fie cel mai bun si sa se pastreze asa.

Durata: 30min